Vloerverwarming

VLOERVERWARMING IS Behaaglijk en onzichtbaar

werking vloerverwarming

Wie voor vloerverwarming kiest haalt een uiterst comfortabel en esthetisch (want onzichtbaar) systeem in huis. Vloerverwarming geeft een gelijkmatige verticale warmteverdeling over het gehele vertrek; de warmte hoopt zich niet vlak onder het plafond op, zoals bijvoorbeeld bij radiatorverwarming het geval is.

Genieten van de comfortabele warmte van vloer-verwarming? Bij CV Montagebedrijf R.Kor kunt u rekenen op een vakkundig uitgebalanceerde installatie. Wij beschikken over de juiste expertise om dit mogelijk te maken. Vloerverwarming wordt doorgaans geïnstalleerd op netten of op isolatie-noppen.  Tevens hebben wij veel ervaring en de juiste machines voor het stofarm infrezen in de bestaande zand-cement dekvloer.


Frezen in cement dekvloer

frezenHeeft u net een nieuwe woning of heeft u wellicht een bestaande woning met daarin een zandcement vloer en wilt u graag vloerverwarming zonder al te hoge kosten?  Wij kunnen uw vloerverwarming infrezen in de zand cement dekvloer. Het is dus niet nodig de bestaande vloer uit te breken. Na het frezen en het aanbrengen van de leidingen kunt u plavuizen of een andere vloerbedekking aanbrengen. U kunt er ook voor kiezen de sleuven dicht te laten smeren. Voor het door ons laten infrezen van de vloerverwarming kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Vloerverwarming kan als hoofdverwarming dienen maar ook als bijverwarming worden aangelegd.

Werkwijze
Nadat het aantal m² door ons is berekend en in gelijke groepen is verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand) worden de sleuven ingefreesd o.b.v.  het slakkenhuispatroon. Dit gebeurt door middel van een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken.

Afzuiging
De stofafzuiging gebeurt d.m.v. een professionele industriële stofzuiger waardoor wij zéér stofarm (lees stofvrij) kunnen frezen. Het opgezogen gruis wordt in handelbare zakken buiten  gezet zodat dit met de ophaaldienst meegenomen kan worden. 


Montage op krimpnetten

netten

Wanneer er in de woning geen dekvloer aanwezig en wanneer er voldoende hoogte is dan worden de vloerverwarmingsbuizen gemonteerd op gegalvaniseerde krimpnetten. Bij deze methode worden eerst over de gehele vloer krimpnetten gelegd. Na het berekenen van de groepen worden de vloerverwarmingsbuizen op de krimpnetten gemonteerd met ty-raps. Tevens adviseren wij om een isolatiefolie aan te brengen, die zorgt voor een snelle warmte afgifte van de vloer. Deze methode kan zowel voor hoofdverwarming als voor bijverwarming worden toegepast. Nadat de slangen zijn gebonden wordt er een vloerverdeler gemonteerd. Waar nodig zal er een bypassventiel geplaatst worden. Nadat de verdeler is gemonteerd worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht waarna ze op de verdeler worden aangesloten. Een vloerisolatie(folie) zoals op de afbeelding zichtbaar is, is altijd raadzaam omdat daardoor de constructievloer niet in aanraking komt met de nieuwe dekvloer.  De kans op scheur-vorming wordt daardoor zeer gering.

CV Montage R.Kor is u graag van dienst bij de juiste keuze van vloerverwarmingstoepassing.

 


MONTAGE OP ISOLATIE Noppenplaat

noppenplaatWanneer er voldoende hoogte beschikbaar is en de ondervloer is geheel glad is een noppenplaat systeem een geschikte methode. Bij dit systeem worden de vloerverwarmingsbuizen in een noppen-plaat gedrukt. De voordelen van dit systeem zijn:

* snelle en eenvoudige montage
* goede isolatie 
* redelijk snelle opwarmtijd
* zwevende dekvloer

Deze methode is geschikt voor zowel hoofdverwarming als bijverwarming.


Werkwijze
Onze monteur zal op alle muren een randisolatie monteren welke uitzetting van de vloer opvangt. Daarna zal de oppervlakte worden berekend en in gelijke groepen worden verdeeld (iedere groep ongeveer even lang t.b.v. opwarmtijd en weerstand). Vervolgens worden de noppenplaten op de vlakke vloer neergelegd en op maat gesneden. Daarna worden de slangen in de noppenplaten gedrukt o.b.v. het slakkenhuispatroon. Nadat de slangen allen zijn verwerkt in de noppenplaten wordt de vloerverdeler gemonteerd en waar nodig zal er een bypassventiel geplaatst worden. Nadat de verdeler is gemonteerd worden de slangen met water doorgespoeld en ontlucht waarna ze op de verdeler worden aangesloten. Het CV systeem en de vloerverwarmingsinstallatie wordt daarna op druk gezet en de vloerverwarming zal getest worden, uiteraard met een duidelijke uitleg door onze monteur ter plaatse.